Energielabel woning

Energielabel voor een woning

Een energielabel toont de energiezuinigheid van een woning. Energiezuinig betekent vaak ook lagere energiekosten, een hoger wooncomfort en een duurzamer huis.

Het label wordt uitgedrukt in A t/m G, met A als energiezuinige klasse en G helemaal niet zuinig. Woningen die heel duurzaam zijn, bijvoorbeeld wanneer er ook hernieuwbare energie wordt opgewekt, krijgen plusjes, zoals A++.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Een energielabel voor een woning kan nodig zijn wanneer men een huis wil verkopen of verhuren, wanneer je een korting wil aanvragen voor je hypotheek, of als je een indicatie wil van de duurzaamheid van de woning.

Regel op tijd je energielabel

Wanneer een bij een woning een overdracht plaatsvindt, bij zowel verkoop als verhuur, moet er een energielabel aanwezig zijn. Meestal controleert de notaris hierop. Sinds 1 januari 2021 mag er pas een advertentie voor de woning verschijnen als het label is geleverd. Het is dus van belang dat je op tijd het energielabel regelt.

Energielabel071 levert snel en flexibel een energielabel voor woningen in de Leidse regio en daarbuiten. Vaak kan het label al hetzelfde week geleverd worden en zijn we ook in de avond of het weekend beschikbaar voor een opnamemoment. In overleg ook met spoed.

 

Energielabel in Leiden

Met onze basis in Leiden voelen we onze thuis in de 071-regio. We werken samen met bijvoorbeeld makelaars en lokale leveranciers. Van Alphen aan den Rijn tot Katwijk en van Kaag en Braassem tot Voorschoten, in de Leidse regio rekenen wij geen voorrijkosten, maar ook daarbuiten helpen we je natuurlijk graag.

Bekend met lokale opties

Door onze focus in eigen buurt zijn we bekend met bijvoorbeeld lokale regelgeving omtrent zonnepanelen, monumenten en beschermd stadsgezichten en mogelijkheden voor subsidies via lokale fondsen.

Contactformulier / offerte aanvragen

Contact

Energielabel 071

Adres

Hooigracht 5
2312 KM Leiden

Telefoonnummer

KvK nummer

KvK 87076330